Week 1 - Water Challenge

Geweldig dat je meedoet! Je vindt hieronder de challenges voor week 1. We gaan er 30 dagen tegenaan en inspireren je voor bewust watergebruik. Download de Water Challenge kalender.

Doe mee en zorg voor échte impact op onze watervoorraden!

Duik erin

Challenge 1
Meet je watervoetafdruk

Meten is weten! Laat al je huisgenoten hun watervoetafdruk berekenen.

Welke vragen vond je gek? Had je andere vragen verwacht? Verbruik je meer of minder water dan je dacht? Wie gebruikt het meeste en het minste water bij jou thuis?

Quick Win

Challenge 2
Maak een Quick Win pot

Maak een Quick Win pot en ga voor snelle waterwinst. Zoek een lege pot in je kast en vul die met onze Quick Wins. Druk de opdrachten af of schrijf ze over; knippen, vouwen, en in de pot stoppen. En dan gewoon doen!

Iedereen bij je thuis doet deze week een Quick Win. Lees je opdracht luidop voor, ruil eventueel met je huisgenoten.

Word Waterslim

Challenge 3
Water kent geen grenzen

Eet jij ook graag chocolade?  Om de bonen voor 1 reep te produceren, is 445 liter water nodig. Cacaobonen worden niet in België gekweekt, dus op die manier importeer je water uit een ander land. Hetzelfde kan je zeggen voor veel producten die je eet, drinkt, koopt en draagt. Voor de productie dagelijkse kopje koffie is 130 liter water nodig. Voor een tas thee is dat 100 liter minder. We leven op grote watervoet.

Bekijk de afbeelding en beluister de podcast waarin onze collega in gesprek gaat over de watervoetafdruk van de Belg.

woensdag 1 mei - #4

Eet Waterwijs

Challenge 4
Ga voor zero restjes

De helft van het water dat we dagelijks gebruiken gaat naar de productie van voeding. Boeren over de hele wereld én hier produceren dat voedsel en zorgen dat het tot bij ons raakt. Als je al die liters optelt, eet je meer water dan je denkt. We gooien elke dag 60 gram voedsel weg. Wist je dat we daarmee elke dag 180 liter water verspillen?

Dus: eet je bord leeg en ga voor zero restjes! Hier vind je inspiratie

Win een boek

Elke week verloten we toffe prijzen onder de deelnemers van de Water Challenge. Deze week zijn er maar liefst 2 boeken te winnen. De winnaars worden bekend gemaakt in de nieuwsbrief van week 2 van de Water Challenge en krijgen ook een berichtje van ons.

(Hier vind je het wedstrijdreglement)