Wat doen we?

Water Challenge @Work

Doe de Water Challenge @Work en kies voor duurzaamheid op de werkvloer! Ga voor slim watergebruik, duurzame waterkeuzes en versterk de teamspirit. Doe mee!

Maak je tuin Waterproof

Als we onze leefomgeving beter willen beschermen tegen droogte en wateroverlast, dan kunnen tuinen een groot verschil maken.

Ook jouw gemeente kan het verschil maken. Samen met verschillende besturen in Vlaanderen gaan we voor waterwinst in private tuinen.

  • We werken rond drie thema’s: ontharding, infiltratie en wateropvang. 
  • Elk van de thema’s daagt de inwoners uit om met vier challenges aan de slag te gaan in hun tuin.
Een #Waterproof Challenge organiseren in jouw gemeente? Neem contact met Toon: toon.maleve@joinforwater.ngo

Wat doet Join For Water?

Join For Water garandeert water voor mens en natuur, vandaag én morgen. Dat doen we in 9 landen, met verschillende partners. Samen zetten we in op klimaatactie voor een watercyclus in evenwicht, en op milieubeheer voor bescherming van onze watervoorraden. We verbeteren de toegang tot en het beheer van drinkwater en sanitaire voorzieningen en maken water beschikbaar voor de productie van voedsel. We ijveren voor bewuste consumptie.

 
Video afspelen

Enkele recente projecten voor bewust watergebruik in België

Wereldwaterdag@school 2023

Wereldwaterdag 2023 Op Wereldwaterdag, organiseren 121 scholen een plantaardig ontbijt, apéro of lunch voor hun leerlingen. Alles samen nemen zo’n 24.000 leerlingen deel aan dit

Lees meer →

Waterhuis

Wat is het waterhuis? Het waterhuis wil op een laagdrempelige manier mensen laten kennis maken met de watervoetafdruk. Kortom: een leuke doe-installatie rond duurzaam watergebruik.

Lees meer →

Wil je op de hoogte blijven van onze acties?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!