Project W: trajecten rond de watervoetafdruk

the game watervoetafdruk Project WDe ultieme ambitie van Join For Water is een integrale werking op poten zetten. Daarom werken we binnen Project W rond de watervoetafdruk. Doordat mensen hun watervoetafdruk verkleinen zal er uiteindelijk namelijk steeds meer water ter beschikking zijn. Ook op plekken waar waterschaarste heerst.

Via Project W sensibiliseren en activeren we scholen en gemeentes om bewust te worden van hun eigen watervoetafdruk en daarna ook hun watergebruik te verlagen. We streven daarbij naar verandering van het gedrag van leerkrachten, leerlingen, lokale besturen en gemeentepersoneel. We betrekken daarbij ook verenigingen, lokale bedrijven en burgers. Op die manier willen we lokaal een duurzame dynamiek creëren.

Wie en waar?

6 gemeentes hebben zich geëngageerd om waterbewuste gemeentes te worden. Dat zijn Bierbeek, Brasschaat, Evergem, Kortrijk, Merelbeke en Roeselare. Binnen deze gemeentes begeleiden we ook scholen.

Project W is mogelijk via de samenwerking met onze partners. Dat zijn Ecolife, Djapo, VITO/Vlaams Kenniscentrum Water en  de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden. Bovendien kunnen we rekenen op de financiële steun van DGD.

 

“Samen met Join For Water willen we de kleuters in onze school bijbrengen dat water iets heel belangrijk is en dat je er duurzaam mee moet omgaan. Project W voorziet gerichte opdrachten waarmee we aan de slag kunnen.” (Juf Elly uit Roeselare)

Wat doen we binnen Project W?

Een greep uit onze trajecten in scholen en gemeentes:

  • Nascholing leerkrachten rond duurzaam watergebruik en systeemdenken,
  • Waterwandeling in de stad voor de leerlingen secundair onderwijs,
  • Uitgewerkte tools rond de watervoetafdruk voor leerkrachten,
  • Inspirerende water kick-off voor gemeentepersoneel,
  • Watervriendelijk maken van gemeentelijke evenementen en sensibilisering rond duurzaam watergebruik.

Benieuwd waar we vandaag de dag zoal mee bezig zijn? Op de pagina ‘Tips en nieuws’ kan je de recentste nieuwsberichten over onze werking binnen Project W bekijken.

button klik hier

Ben je leerkracht en wil je onze materialen raadplegen? Op de website van Join For Water vind je talloze educatieve lesmaterialen en informatie om met jouw school of klas aan de slag te gaan.