Doe de Water Challenge @Work

De Water Challenge@Work daagt werknemers uit om op de werkvloer duurzame waterkeuzes te maken. Je gaat samen met je team leuke uitdagingen aan rond water, je komt weten hoeveel water we importeren, consumeren en vooral: kunnen sparen.

Waarom meedoen aan de Waterchallenge@workWaterchallenge@work?

Maatschappelijke impact: Door deel te nemen, dragen jullie bij aan het wereldwijde streven naar duurzaam watergebruik. Elke inspanning telt en brengt ons dichter bij een wereld waar water een recht voor iedereen is.
Teamspirit en motivatie: Samenwerken aan een gemeenschappelijk doel versterkt ook jullie teambinding. Het bewustzijn vergroten over duurzaamheid zal niet alleen de werkomgeving verbeteren, maar ook de persoonlijke motivatie en betrokkenheid vergroten.
Sparen: Het verminderen van watergebruik resulteert niet alleen in een positieve impact op het milieu, maar kan ook leiden tot lagere kosten voor het bedrijf op lange termijn.

Wat mag je verwachten van de Waterchallenge@work?

Bewustwording creëren: Leer over waterbesparende gewoonten en deel deze kennis met collega’s. Kennis delen vergroot het collectieve vermogen om effectieve verandering teweeg te brengen.
Actie ondernemen: Implementeer kleine veranderingen in dagelijkse routines, zoals een ‘think before you print’ principe, het hergebruiken van waterflessen, of het verminderen van verspilling bij het koffiezetapparaat. Laat je stem horen voor water!
Inspiratie via succesverhalen: Inspireer anderen door ervaringen en successen te delen. Dit kan via diverse kanelen zoals sociale media, op intranetplatforms of tijdens vergaderingen. Elke kleine stap voorwaarts is een stap in de goede richting.

Hoe werkt de Waterchallenge@work?
  • Je krijgt een pakket materialen om een challenge van 4 werkweken op te zetten.
  • Je krijgt toegang tot visuals én toegang tot inhoudelijke ondersteuning.
  • Je kan de Watercalculator embedden op je site, waarmee elk individu zijn persoonlijke watervoetafdruk kan meten.

Samen kunnen we de wereld hydrateren en transformeren!
Wil je meer weten over de Water Challenge @work en hoe jouw bedrijf, je gemeentelijk team of je organisatie kan deelnemen? Neem dan contact op met Anouk Courtin: Anouk.Courtin@joinforwater.ngo