Week 2 - Water Challenge

Leuk dat je meedoet met de Water Challenge. Dat doe je trouwens samen met meer dan 10.000 andere waterhelden! Hieronder vind je de uitdagingen voor week 2.

Er zijn opnieuw 4 categorieën. Met ‘Quick Win’ en ‘Duik erin’ kies je voor actie. Met ‘Word waterslim’ en ‘Eet waterwijs’ ga je voor kennis. Pick your battle or do them all!

Download nog snel de Water Challenge-kalender.
Meedoen betekent échte impact op onze watervoorraden!

Quick Win

Challenge 1
Doe iemand een Quick Win pot cadeau

Op verschillende momenten doorheen de dag gebruik je water: bij het koken, wassen, plassen, knutselen… Ga de creatieve toer op: verzin voor elk van die momenten zelf je eigen waterwinst-tips en stop ze bij de Quick Wins van vorige week.

Ga nog een stapje verder: maak deze week nóg een Quick Win pot. Geef de pot cadeau aan je buren, je vrienden, je klas … onder het motto ‘One drop doesn’t make an ocean, a lot of drops do!’.

Duik erin

Challenge 2
Breng het water in je huis in kaart

Waar woont het water in je huis? Je staat er niet altijd bij stil, maar water gebruik je de hele dag door. En het is ook overal in je huis aanwezig: op de ene plaats heel zichtbaar, op de andere heel verborgen.

 

Waar is er water in jouw huis? Maak een plan. Deel je plan via je favoriete socialmediakanalen om anderen te inspireren en tag @joinforwater.

Word Waterslim

Challenge 3
Wat is de waterkringloop?

Ken je de geschiedenis van ons vloeibaar blauwe goud? Waar komt ons water vandaan en waar gaat het naartoe? Het water dat uit jouw kraan stroomt heeft al een geschiedenis van miljoenen jaren achter de rug, hoe bizar is dat?! 

Bestudeer de afbeelding, luister naar de korte podcast en bekijk de video over de watercyclus en onze bossen.

JoinForWater

Eet Waterwijs

Challenge 4
Koop lokaal en seizoensgebonden.

Maak je menu watervriendelijk. 50% van het
water dat we dagelijks verbruiken gaat naar de productie van voeding, hier en over de hele wereld. Als je alle liters water telt die nodig zijn in de hele keten, eet je meer water dan je denkt. Consumeer niet te veel producten uit zogenaamde ‘hotspots’, streken waar eigenlijk watertekorten zijn maar waar toch
waterintensief geproduceerd wordt.

Mei is een heerlijke maand om van fruit en groenten te genieten. Koop deze week seizoensgebonden en lokaal.

Win een duoticket voor Nerdland

Win deze week een duoticket voor Nerdland Festival, het grootste openlucht wetenschapsfestival in België. Dé place to be voor nerds, geeks en al hun (minder geeky) vrienden en familieleden.

Meedoen? Schrijf je hier in en geef aan of je vrij bent op zondag 28 mei en vul je e-mailadres in. Doe dit voor donderdag 11 mei, 11 uur. We loten de winnaars donderdagnamiddag. Je kan de loting volgen via onze Instagrampagina (@joinforwater). De winnaars worden ook bekend gemaakt in de volgende Water Challenge-nieuwsbrief.

Spot op Benin

Join For Water doet meer dan enkel sensibiliseren rond bewust waterverbruik. In Benin hebben we bijvoorbeeld heel wat gerealiseerd om de toegang tot drinkwater te verbeteren. Dat die toegang tot water niet overal evident is, ondervonden Bart, Cato en Célestin toen ze er onze projecten gingen bezoeken.