Wat is Project W

De afgelopen jaren gingen Join For Water en Ecolife aan de slag met zes gemeenten (Bierbeek, Brasschaat, Evergem, Merelbeke, Kortrijk en Roeselare) om verschillende projecten in de diepte uit te werken rond direct en indirect water. De zesde SDG werd vertaald naar concrete acties en resultaten 

Dit leverde een zee aan inspiratie en ervaring op, die we niet voor onszelf willen houden. Daarom werkten we een inspiratietoolbox uit met als focus duurzaam watergebruik, met hierin: 

  • Inspirerende voorbeelden
  • Hands-on tips
  • Geteste tools en methodieken

Waterambassadeurs uit onze Project W-gemeenten vertellen hun verhaal. De inspiratietoolbox is een bruikbaar instrument om geïnspireerd te worden en daarna concreet aan de slag te gaan. De komende maanden wordt de toolbox verder aangevuld met artikels, tips en meer!

Deze toolbox wil een aanvulling zijn op de website blauwgroen.be, waar de focus meer ligt op direct water(gebruik). Laat je inspireren door de posts of filter om te zoeken naar specifieke onderwerpen!

Project W in beeld

Join For Water stimuleert bewust waterverbruik en een kleinere watervoetafdruk bij de Vlaamse consument. Join For Water-medewerkers Goedele, Sarah en Tine vertellen je meer over de sensibiliserende iniatieven van Join For Water in België.

Geniet mee met deze foto’s van Project W.