Watervriendelijk evenement organiseren

Evenveel plezier, maar dan wel met een kleine voetafdruk!

Veel mensen zijn bereid om wat te letten op kleine dingen die ervoor zorgen dat ze minder verspillen en water besparen, maar weten vaak niet goed hoe ze hieraan moeten beginnen. Een watervriendelijk evenement organiseren is een ideale manier om het goede voorbeeld te geven en een paar (kleine) tips in de verf te zetten. Staat er bijvoorbeeld een personeelsfeest, nieuwjaarsreceptie voor de bevolking of viering van de jubilarissen op de planning? Maak er dan eens een watervriendelijk feest van! Maar hoe zorg je er concreet voor dat zo’n evenement  een kleine watervoetafdruk heeft en duurzaam is?   

De Bonte Specht: een inspirerend voorbeeld

De freinetschool De Bonte Specht in Roeselare organiseerde vorig jaar hun jaarlijks feest rond het thema water. Heel wat leuke acties werden uitgedacht. Het team ging  aan de slag om een geslaagd feest te organiseren met een kleine waterimpact. Dit succesverhaal zetten we hier dan ook graag even in de kijker. 

Veel tips die deze school in de praktijk omzette, zijn bruikbaar bij gemeentelijke evenementen, zoals een personeelsfeest, een pensioenviering, een receptie, …

Hieronder zie je wat sfeerfoto’s die de aanpak in De Bonte Specht illustreren: 

Zelf aan de slag?

Inspiratie nodig om zelf een waterarm feest te organiseren?