Water van de wolken: meten en vangen!

Spelen met en in het water?

Elk kind houdt ervan: groot, klein, grootst en jong, oud, oudst. Water is een kostbare bron van leven.  

Dat weten we bij Join For Water maar al te goed. Samen zetten we in op een watercyclus in evenwicht, en op milieubeheer voor bescherming van onze watervoorraden. We verbeteren de toegang tot en het beheer van drinkwater en sanitaire voorzieningen en maken water beschikbaar voor de productie van voedsel. We ijveren voor bewuste consumptie. 

Elk jaar beschermen en herstellen we waterrijke natuur, goed voor een oppervlakte van 75.000 voetbalvelden. 100.000 mensen plukken jaarlijks de vruchten van beschermde en herstelde ecosystemen of krijgen duurzame toegang tot water. 

In België  informeren en sensibiliseren we rond duurzaam watergebruik en sporen we mensen aan zorgzaam met water om te gaan. Daarom ontwikkelden we, samen met de Gezinsbond, 2 activiteitenfiches voor ouders, grootouders, leerkrachten en kinderen. We laten je samen knutselen en kletsen. En we hopen dat het gesprek dan ook over water kan gaan.  

Stuur ons zeker al je vragen of heb je leuke foto’s van je werk. Je vindt ons op Facebook en instagram. En voor alle grote en kleine waterslimme wezens: check je watervoetafdruk en kijk hoe jij nog slimmer aan de slag kan.

 

Meet de regen, maak een pluviometer.

 

Leer en experimenteer met regenwater en maak een pluviometer. Meter wat? Een pluviometer is een moeilijk woord voor regenmeter. Je kan er de hoeveelheid regenval uit afleiden. Ideaal om te maken op regendagen. Gezellig knutselen binnen en dan naar buiten om een goed plekje te zoeken voor om de metingen te doen. Download hier hier de doe-het-zelf pluviometerfiche. 

 

 

 

 

Vang de regen op en geef je plantjes water. 

 

Ga slim met water om. Zorg dat je plantjes extra lang van het regenwater kunnen genieten. Geef ze hun eigen waterreservoir. Maak een olla! En spreek dit uit als ojja, op zijn Spaans.  Download hier de doe-het-zelf ollafiche. 

 

Team Water Challenge

Team Water Challenge

Bereken je watervoetafdruk