Hotspots: De leukste tweedehands kledingwinkels in Gent

Dat tweedehands kledij niet oubollig of ‘versleten’ is, bewijzen de vele tweedehands winkels die een hip aanbod hebben. Je kan er vaak leuke stukken op de kop tikken voor een zacht prijsje. En je beperkt je watervoetafdruk want je hergebruikt. Uitgenomen het verwerken – bijvoorbeeld het wassen en herverpakken- van tweedehands kledij is de watervoetafdruk van deze kledij zelfs gewoon 0 liter!

Ben jij van Gent of omgeving? Goed nieuws, want Gent telt veel tweedehands zaken. Hieronder onze persoonlijke favorieten!

Fann

fann tweedehandsDeze winkel ligt in de Burgstraat in het centrum van Gent. Bij Fann vind je moderne kledij, die toch het label vintage kan dragen. Fann aanvaardt enkel kledij die niet ouder is dan 3 jaar. De stijl van de aangeboden kledij is ook vrij minimalistisch. Dat maakt deze tweedehands winkel uniek. Naast kledij vind je er ook schoenen, tassen en accessoires. Het motto van Fann is ‘van Zara tot Prada’. Je vindt hier dan ook zowel grote merken als gewone kledij van winkelketens.

Katastrof Gent

Hier vind je kledij van merken van Belgische en internationale designers aan betaalbare prijzen. Katastrof heeft een winkel vlak bij het Sint-Pietersstation in Gent, aan de Kortrijksesteenweg, en ook in Sint-Martens-Latem. Heb jij thuis merkkledij liggen die jou niet meer past of die je wilt wegdoen? Breng ze dan naar Katastrof. Het leuke aan deze winkel is dat jij 50% van de verkoopprijs krijgt onder de vorm van een tegoedbon. Deze winkel raden we dus sterk aan als je merkkledij geweldig vindt!

Zusse

zusse tweedehands gentDeze winkel is in 2018 opgericht door twee zussen en kreeg de toepasselijke naam Zusse. De zussen verkopen tweedehands kinderkledij en speelgoed. Aangezien er dagelijks nieuwe stuks aan de collectie toegevoegd worden, ben je er zeker van dat je hier geen ‘oude rommel’ vindt. Een echte aanrader! De winkel bevindt zich op een steenworp van de Korenmarkt. Wil je zelf kinderkledij kwijt en wil je er graag nog iets aan verdienen? Ook dat kan bij Zusse.

De Kringwinkel

In en rond het centrum van Gent zijn er 7 Kringwinkels, waarvan 6 met de naam Ateljee. Ze verkopen allemaal kledij, maar in sommige ligt de focus eerder op meubels en andere spullen. De Kringwinkel Ateljee Kortrijksepoortstraat is volgens ons de beste om leuke kledij te vinden. Je kan hier alle oude kledij naartoe brengen. Je moet enkel zorgen dat deze niet beschadigd is of vuil. Voor de rest aanvaardt de Kringwinkel bijna alles. Luxueuze en dure tweedehands kledij zal je hier niet vinden. De winkel is daarentegen absoluut de moeite waard als je wilt besparen, want je kan hier – soms na wat zoeken – superleuke dingen vinden. En dat vaak voor slechts enkele euro’s.

Oxfam Shop Gent

In de tweedehandswinkel van Oxfam in hartje Gent vind je een uitgebreide collectie kleren, schoenen en accessoires. Je vindt er bovendien ook boeken, huisgerief, brocante, speelgoed, computers en nog veel meer. Hier kan je trouwens ook je oude kleding en textiel binnenbrengen, op voorwaarde dat deze nog mooi en verkoopbaar zijn. De opbrengsten van de winkel gaan rechtstreeks naar Oxfam-projecten wereldwijd. Je vindt deze winkel in Steendam 73, niet ver van Sint-Jacobs.

Nog meer tips over kledij, spullen en papier lezen? Ga dan terug naar onze overzichtspagina.

Team Water Challenge

Team Water Challenge

Bereken je watervoetafdruk