Week 3 - Water Challenge

Leuk dat je meedoet met de Water Challenge. Dat doe je trouwens samen met meer dan 11.000 andere waterhelden! Hieronder vind je de uitdagingen voor week 3.

Er zijn opnieuw 4 categorieën. Met ‘Quick Win’ en ‘Duik erin’ kies je voor actie. Met ‘Word waterslim’ en ‘Eet waterwijs’ ga je voor kennis. Pick your battle or do them all!

Download nog snel de Water Challenge-kalender.
Meedoen betekent échte impact op onze watervoorraden!

Quick Win

Challenge 1
Kies opnieuw voor waterwinst met Quick Wins.

Bij Join For Water geloven we in de kracht van de groep: ‘One drop doesn’t make a river, a lot of drops do!’. Gebruik opnieuw je Quick Win-pot en maak met kleine aanpassingen een verschil. 

Iedereen komt aan de beurt, maar deze week bepaalt de jongste in huis wie wanneer een Quick Win-uitdaging aangaat. Voer de opdracht uit en deel je ervaringen met je huisgenoten en op je socialmediakanalen (tag @joinforwater).

Duik erin

Challenge 2
Maak je buitenruimte waterwijs.

In de lente en de zomer leven we meer buiten, en in de buitenruimte aan onze woningen kunnen we ook heel wat doen voor ons kostbare water. Maak daarom een watervriendelijk plan voor je tuin, terras, balkon en/of gevel. Vang regenwater op en laat je tuin het werk doen!

Waar is er water in jouw buitenruimte? Maak een plan. Deel je plan via je favoriete socialmediakanalen om anderen te inspireren en tag @joinforwater.

Word Waterslim

Challenge 3
Blue, green of family deal?

Bewust omgaan met water is een oplossing voor zowel droogte als overstromingen. Enkel als alle spelers – burgers, bedrijven, overheden – in dezelfde richting denken en handelen, kunnen we water blijven garanderen voor de toekomstige generaties.

Bestudeer de afbeelding en luister naar de korte podcast.

Instagram Post – 20 04 1

Eet Waterwijs

Challenge 4
Kraanwater is drinkwater.

Mensen durven het wel eens te vergeten, maar kraanwater is natuurlijk perfect drinkbaar. Daarom drinken we deze week enkel kraanwater en geen water uit flessen. Organiseer je een etentje? Zet dan mooie flessen en kannen kraanwater op tafel, eventueel met verfrissende citroen, munt of komkommer erin. Je zorgt zo voor minder plasticvervuiling!

Check dit heerlijke recept voor home made limonade met zelfgeplukte kruiden en natuurlijk: kraan… euh drinkwater!

Win een menu of een notebook

Elke week verloten we een prijs onder de deelnemers. Deze week maak je kans op een cadeaubon voor Foodbag, een bedrijf dat maaltijdboxen aan huis levert, met verse lokale ingrediënten en inspirerende recepten. Of win een handige notebook, door Redopapers gemaakt van restpapier.

Meedoen is makkelijk: Schrijf je hier in en vul je e-mailadres in. Doe dit voor donderdag 18 mei, 11.00 uur. We loten de winnaars donderdagnamiddag. Je kan de loting volgen via onze Instagrampagina (@joinforwater) en maken ze ook bekend in de volgende Water Challenge-nieuwsbrief.)

 

Spot op Oeganda

Join For Water doet meer dan enkel sensibiliseren rond bewust waterverbruik in België. Zo zijn we bijvoorbeeld ook actief in Oeganda, waar we onder meer moerasgebieden herstellen en beschermen, en stedelijk gebied vergroenen. 120.000 mensen plukken er de vruchten van ons werk!

Met Marion Iceduna, een van onze medewerkers in Oeganda, gaan we in gesprek over de wateruitdagingen in haar land en over de projecten waar ze voldoening uit haalt. Je kan het video-interview bekijken op Facebook en Instagram, op maandag 15 mei vanaf 19.00 uur. 

Bescherm de watervoorraden in Oeganda en doe een gift