Tien bekendste tweedehands ketens in België
Tweedehands kledij is goedkoop, hip en uniek, én heeft een watervoetafdruk die verwaarloosbaar is. Ontdek de tien bekendste tweedehands ketens in België.
Om katoen te telen en te importeren is er enorm veel water nodig. Wist je dat het maken van een jeansbroek bijvoorbeeld 8.000 liter water vereist? En ook de watervoetafdruk van papier, meubels en andere materialen is veel groter dan je zou verwachten. Maar er is natuurlijk ook goed nieuws. Door te kiezen voor bepaalde materialen, duurzame labels, tweedehands of gerecycleerde kledij en spullen kan je enorm veel water besparen. En het is nog hip ook. Lees verder en ontdek alle tips!
Tweedehands kledij is goedkoop, hip en uniek, én heeft een watervoetafdruk die verwaarloosbaar is. Ontdek de tien bekendste tweedehands ketens in België.
In tweedehands winkels kan je unieke items op de kop tikken voor een lage prijs én je werkt mee aan duurzame(re) wereld. Niet alleen voor de ecologisch voetafdruk, maar ook voor de watervoetafdruk is tweedehands winkelen een goed idee.
Het is Mei Plasticvrij! Deze maand worden we massaal opgeroepen om minder plastic te kopen, te gebruiken en weg te gooien. Maar waarom is plastic nu zo’n probleem, wat met de watervoetafdruk en waar kan je plasticvrij winkelen?
Papier telt in België mee voor zo’n 3% van onze totale watervoetafdruk. Hoe hoger het percentage vezels uit papierafval is, hoe kleiner de watervoetafdruk van een blad papier echter wordt.
Door koud en kort te wassen verklein je je watervoetafdruk, zorg je dat je kledij minder snel verslijt en verkleurd én bespaar je op je energiefactuur.
Drink jij flessen- of kraantjeswater? Als we de cijfers mogen geloven is er veel kans dat jij flessenwater antwoordt. In Vlaanderen worden er namelijk elk jaar 1,5 miljard plastic flessen verkocht.
Dat tweedehands kledij niet oubollig of ‘versleten’ is, bewijzen de vele tweedehands winkels die een hip aanbod hebben.
Flamingostraat 36
9000 Gent
België