Week 1 - Water Challenge

Geweldig dat je meedoet! Je vindt hieronder de challenges voor week 1. We gaan er 30 dagen tegenaan en inspireren je voor bewust watergebruik. Download de Water Challenge kalender.

Doe mee en zorg voor échte impact op onze watervoorraden!

Quick Win

Challenge 1
Maak een Quick Win pot

Maak een Quick Win pot en ga voor snelle waterwinst. Zoek een lege pot in je kast en vul die met onze Quick Wins. Druk de opdrachten af of schrijf ze over; knippen, vouwen, en in de pot stoppen. En dan gewoon doen!

Iedereen bij je thuis doet deze week een Quick Win. Lees je opdracht luidop voor, ruil eventueel met je huisgenoten.

Duik erin

Challenge 2
Meet je watervoetafdruk

Meten is weten! Laat al je huisgenoten hun watervoetafdruk berekenen.

Welke vragen vond je gek? Had je andere vragen verwacht? Verbruik je meer of minder water dan je dacht? Wie gebruikt het meeste en het minste water bij jou thuis?

Word Waterslim

Challenge 3
Water kent geen grenzen

Drink je graag een tasje koffie in de ochtend? Om de bonen voor 1 tas koffie te produceren, is 130 liter water nodig. Koffiebonen worden niet in België gekweekt, dus op die manier importeer je water uit een ander land. Hetzelfde kan je zeggen voor veel producten die je eet, drinkt, koopt en draagt. 

Bekijk de afbeelding en beluister de podcast

JoinForWater

Eet Waterwijs

Challenge 4
Nodig je familie, vrienden of buren uit

De helft van het water dat we dagelijks gebruiken gaat naar de productie van voeding. Boeren over de hele wereld én hier produceren dat voedsel en zorgen dat het tot bij ons raakt. Als je al die liters optelt, eet je meer water dan je denkt. Maak je menu watervriendelijk door seizoensgebonden en lokaal te eten.

Nodig je buren, je vrienden & familie of gewoon je collega’s uit voor een watervriendelijk aperitief in de maand mei. Hier vind je inspiratie

Win een boek

Elke week verloten we toffe prijzen onder de deelnemers van de Water Challenge. Deze week zijn er maar liefst 3 boeken te winnen. De loting kan je donderdagvoormiddag volgen via onze Instagrampagina (@joinforwater). De winnaars worden ook bekend gemaakt in de nieuwsbrief van week 2 van de Water Challenge.

Spot op Ecuador

Join For Water doet meer dan enkel sensibiliseren rond bewust waterverbruik. In Ecuador zetten we bijvoorbeeld sterk in op natuurbescherming. Onlangs werd in de school van Valladolid een ‘Club Ecológico’ opgericht, een groepje scholieren die de omgeving rond de school schoon houden, en binnenkort ook 3.000 bomen zullen planten!