Inspiratietoolbox voor gemeenten

De afgelopen jaren gingen Join For Water en Ecolife aan de slag met zes Vlaamse gemeenten om verschillende projecten in de diepte uit te werken rond direct en indirect water. De zesde SDG werd vertaald naar concrete acties en resultaten!

De toolbox wil inspireren en helpt je vervolgens ook om concreet aan de slag te gaan. Deze pagina is een aanvulling op de website Blauwgroen, waar de focus eerder ligt op direct water(gebruik).

Meer informatie over Project W kan je hier vinden.

 

Filter

Waterhuis

Wat is het waterhuis? Het waterhuis wil op een laagdrempelige manier mensen laten kennis maken met de watervoetafdruk. Kortom: een leuke doe-installatie rond duurzaam watergebruik.

Lees meer →

Wat is Project W

De afgelopen jaren gingen Join For Water en Ecolife aan de slag met zes gemeenten (Bierbeek, Brasschaat, Evergem, Merelbeke, Kortrijk en Roeselare) om verschillende projecten in de diepte uit te werken rond direct en indirect water. De zesde SDG werd vertaald naar concrete acties en

Lees meer →

Hoe een goed duurzaam waterbeleid op poten zetten?

Een duurzaam waterbeleid in een gemeente uitwerken is meestal de verantwoordelijkheid van de mondiale ambtenaar en/of duurzaamheidsambtenaar. Daarnaast is de technische dienst logischerwijze rechtstreeks betrokken bij het thema direct waterverbruik. Maar daar stopt het verhaal vaak.

Lees meer →

Collega’s warm maken voor het thema water

Collega’s en water Als duurzaamheidsambtenaar of ambtenaar Lokaal Mondiaal Beleid sta je zelf waarschijnlijk volledig achter de SDG6-doelstellingen. Maar je collega’s hier even enthousiast over ‘krijgen’ is niet altijd evident. Iedereen zal de

Lees meer →

Wil je op de hoogte blijven van onze acties?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!