Inspiratietoolbox voor gemeenten

De afgelopen jaren gingen Join For Water en Ecolife aan de slag met zes gemeenten (Bierbeek, Brasschaat, Evergem, Merelbeke, Kortrijk en Roeselare) om verschillende projecten in de diepte uit te werken rond direct en indirect water. De zesde SDG werd vertaald naar concrete acties en resultaten 

Dit leverde een zee aan inspiratie en ervaring op, die we niet voor onszelf willen houden. Daarom werkten we een inspiratietoolbox uit met als focus duurzaam watergebruik, met hierin: 

  • Inspirerende voorbeelden
  • Hands-on tips
  • Geteste tools en methodieken

Waterambassadeurs uit onze Project W-gemeenten vertellen hun verhaal. De inspiratietoolbox is een bruikbaar instrument om geïnspireerd te worden en daarna concreet aan de slag te gaan. De komende maanden wordt de toolbox verder aangevuld met artikels, tips en meer!

Deze toolbox wil een aanvulling zijn op de website blauwgroen.be, waar de focus meer ligt op direct water(gebruik). Laat je inspireren door de posts of filter om te zoeken naar specifieke onderwerpen!

Filter

Hoe een goed duurzaam waterbeleid op poten zetten?

Een duurzaam waterbeleid in een gemeente uitwerken is meestal de verantwoordelijkheid van de mondiale ambtenaar en/of duurzaamheidsambtenaar. Daarnaast is de technische dienst logischerwijze rechtstreeks betrokken bij het thema direct waterverbruik. Maar daar stopt het verhaal vaak.

Lees meer →

Collega’s warm maken voor het thema water

Collega’s en water Als duurzaamheidsambtenaar of ambtenaar Lokaal Mondiaal Beleid sta je zelf waarschijnlijk volledig achter de SDG6-doelstellingen. Maar je collega’s hier even enthousiast over ‘krijgen’ is niet altijd evident. Iedereen zal de

Lees meer →

Wil je op de hoogte blijven van onze acties?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!